Goed nieuws voor de pendelaar met een speed pedelec!

© Hollandse Hoogte

Snelle elektrische fietsen worden voortaan fiscaal gelijkgesteld met gewone fietsen. Dat heeft de ministerraad donderdag beslist.

Door de gelijkstelling breidt de fietsvergoeding van 0,23 euro per kilometer voor woon-werkverkeer vanaf dit jaar uit naar gebruikers van de zogenaamde speed pedelecs. De elektrische fiets is al jaren aan een opmars bezig.

Een op de drie fietsen die vandaag verkocht worden, is uitgerust met een elektrische hulpmotor. De klassieke elektrische fietsen kunnen een snelheid van 25 kilometer per uur halen. Daarnaast heb je ook de speed pedelecs, die tot 45 kilometer per uur kunnen halen.

Bron: www.tijd.be | Belga |© Hollandse Hoogte 18/05/2017

Door een wijziging in de wegcode vallen die snelle fietsen echter onder de categorie van bromfietsen. Daardoor hebben de gebruikers geen recht op dezelfde belastingvoordelen als fietsers. Met de nieuwe wetswijziging wordt de fietsvergoeding van 0,23 euro per kilometer voor woon-werkverkeer uitgebreid naar gebruikers van alle types van elektrische fietsen.

Nog naar Raad van State

‘We willen het gebruik van de fiets voor woon-werkverkeer om evidente redenen aanmoedigen, ongeacht het type fiets’, motiveert minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) de beslissing. ‘Dankzij deze fiscale gelijkstelling gelden de voordelen voortaan ook voor snelle elektrische fietsen.’

Het wetsontwerp van Van Overtveldt gaat nu naar de Raad van State voor advies. Na een tweede groen licht van de ministerraad verhuist de tekst dan naar de Kamer voor de finale goedkeuring. De minister verwacht wel dat de regeling nog dit jaar in werking zal treden.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Tips & Tricks. Bookmark de permalink.

Geef een reactie