Waarom het geen goed idee is je geld onder een matras te stoppen

Waarom het geen goed idee is je geld onder een matras te stoppenVolgens de consumenten-organisatie Test-Aankoop zijn de Belgen al meer dan 2 miljard euro kwijtgespeeld door de lage spaarrente. Die ligt momenteel lager dan de inflatie en dat knabbelt aan onze koopkracht. “Toch is het geen goed idee je geld onder een matras te stoppen”, zegt Michel Vermaerke,
CEO van Febelfin.

Bron: www.moneytalk.be | Niels Saelens 09/03/2015 Moneytalk / Belga

Uit cijfers van het Prijzenobservatorium blijkt dat de prijzen in België vorig jaar met 0,6 procent zijn gestegen. En dat is slecht nieuws voor de Belgische spaarder. Door de lage spaarrente verliest hij aan koopkracht, zegt de consumentenorganisatie Test-Aankoop. Wie een spaarboekje bij bijvoorbeeld BNP Paribas Fortis of Belfius heeft, krijgt 0,15 procent rente.

Lees meer

Hervormde getrouwheidspremie vanaf 1 oktober

Vanaf 1 oktober 2013 wordt de getrouwheidspremie
op klassieke spaarrekeningen niet meer één keer per jaar, maar wel om het kwartaal aan de spaarders uitgekeerd.

Aan het basisprincipe van de getrouwheidspremie verandert er niets: een getrouwheidspremie wordt toegekend voor sommen die één jaar lang onaangeroerd op de spaarrekening zijn blijven staan.

Bron: Moneytalk.be

Lees meer

Wat verandert voor uw spaarboekje in 2013?

Heel wat wijzigingen voor uw spaarboekje zijn gepland in 2013, al is het nog wachten op een definitieve datum voor de inwerkingtreding ervan. We zetten de belangrijkste wijzigingen nog eens op een rij.

Bron: netto.tijd.be

Eerst het goede nieuws. Op fiscaal vlak verandert er voor uw spaarboekje niets. De intresten (tot 1.880 euro in 2013) blijven vrijgesteld van roerende voorheffing.

Lees meer