Poging tot phishing: valse e-mails van Tax-on-Web

phishing-tax-webFOD Financiën publiceerde op 28 januari een belangrijk bericht over een nieuwe poging tot phishing. Deze keer doen de oplichters zich niet voor als uw bank. Maar wel als Tax-on-Web, de online toepassing die veel Belgen gebruiken voor hun belastingaangifte.

Uw rekeningnummer?

Alles begint met een mail die zogezegd van Tax-on-Web komt. Daarin staat dat u recht hebt op een belastingteruggave.

Bron: blog.recordbank.be

Lees meer

Dienstencheques: wat verandert er?

Handig zijn ze wel, die dienstencheques.
U krijgt huishoudelijke hulp én een fiscaal voordeel in één klap. Maar vanaf januari wijzigen er inderdaad een paar wettelijke bepalingen. Dat heeft een geringe impact op iedereen. We zetten het op een rijtje.

Bron: http://blog.recordbank.be/nl

1. Jaarlijks maximum aantal

Het aantal dienstencheques wordt beperkt tot 500 (in plaats van 800) per gebruiker per jaar. Of 1.000 dienstencheques per gezin, dus.

Lees meer

Fiscus betaalt te weinig door fout in tax-on-web

Door een fout in tax-on-web krijgt een duizendtal belastingplichtigen misschien te weinig terugbetaald van de fiscus. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad donderdag.

Voor het eerst dit jaar kon wie zijn aangifte via tax-on-web indiende, daar ook een correctie aan toevoegen. Maar tot eind mei zat daar een fout in: alle gegevens die men de eerste keer had ingevuld, werden gewist. Een duizendtal belastingplichtigen kan daardoor getroffen zijn.

Volgens woordvoerder Francis Adyns van de belastingen moeten ze niet ongerust zijn: als ze bij hun afrekening merken dat er een aantal aftrekposten vergeten zijn, kunnen ze dat met een telefoontje of mailtje naar hun

Bron: netto.tijd.be | 10:27 – 31 oktober 2013  BELGA

61 nieuwe codes op belastingaangifte 2013

De belastingaangifte die u dit jaar moet invullen bevat 61 nieuwe codes. Dankzij het wegvallen van een heel aantal andere codes bedraagt de netto aangroei ‘slechts’ 20 codes.

De 61 nieuwe codes zijn voor een groot deel afkomstig aan de eenmalige rijkentaks en de nieuwe aangifteplicht voor buitenlandse roerende
inkomsten.

Bron: netto.tijd.be

Lees meer