De AXA driveXperience! De autoverzekering die je beloont voor jouw voorzichtig rijgedrag!

AXA driveXperience, de autoverzekering van AXA speciaal ontworpen voor jonge bestuurders, waarmee je alle trajecten die je met de wagen aflegt kunt beoordelen en analyseren met een app. Het voordeel? Je kunt van je rijstijl op elk ogenblik je sterke punten en je verbeteringspunten bekijken.

Pas je rijgedrag aan en beïnvloed rechtstreeks het bedrag van de premie van je autoverzekering. Als verantwoordelijke bestuurder kun je op die manier tot 50% besparen!!

axadrivexperience

 

 

Een aanrijding aangeven met je smartphone? Het kan met de app Crashform.

Voortaan hoeven bestuurders bij een aanrijding geen papieren aanrijdingsformulier meer te gebruiken. Dankzij de app Crashform kan je met smartphone of tablet (iOS 9.0 of hoger, Android 4.4 of hoger) meteen aangifte doen bij je verzekeraar.

Met Crashform, beschikbaar in Google Play en App Store, kan je van tevoren je persoonlijke en verzekeringsgegevens invullen om ze in geval van aanrijding bij de hand te hebben. De verzekeraars zullen op de groene kaarten (verzekeringsbewijs) een QR-code aanbieden dat je kan scannen om je verzekeringsgegevens ineens in te geven op de plaats van het ongeval. Daarna volstaat het om in geen tijd de omstandigheden van het ongeval aan te vinken, de schade aan de voertuigen aan te geven en foto’s toe te voegen. Eenmaal de ongevalsaangifte op de smartphone of tablet ondertekend is, komt zij onmiddellijk terecht in je eigen mailbox, in die van je verzekeraar en in die van je tussenpersoon, als diens e-mailadres vermeld is.

Noot: het papieren aanrijdingsformulier blijft geldig.

logo-google-play-badge_0app_store_badge

Oldtimers moeten voortaan ook naar autokeuring

Foto: EPA

Oldtimers moeten in Vlaanderen vanaf 20 mei opnieuw aan een periodieke keuring onderworpen worden. Dat meldt Goca, de groepering van erkende ondernemingen voor autokeuring en rijbewijs.

BRON: standaard.be | 18/05/2018 om 18:28 | Bron: BELGA 

Tot dusver waren oldtimers met een O-kentekenplaat vrijgesteld van periodieke keuring en moesten ze enkel bij inschrijving gekeurd worden.

Auto’s ouder dan 50 jaar zullen voortaan om de vijf jaar gekeurd moeten worden, auto’s van 30 tot 50 jaar tweejaarlijks en auto’s tussen 25 en 30 jaar ieder jaar. De keuring zal aangepast worden aan de leeftijd van de auto. De gewone tarieven voor autokeuring zullen van toepassing zijn.

Oudste auto’s

De oldtimerkeuring zal verschillend zijn naar gelang de normen van het voertuig. Eenvoudig gesteld: hoe ouder de auto, hoe minder strikt de keuring.

Meer lezenOldtimers moeten voortaan ook naar autokeuring

Wij verzekeren uw wagen tegen schade door natuurgeweld!

omninatuur600x290

De laatste jaren waren er gemiddeld 5 à 6 onweersbuien met hagelbollen van 2 of méér cm.
Is je auto verzekerd tegen die schade? Heb je geen grote of kleine omnium?
Dan is ‘OmniNatuur’ van AG Insurance een interessante oplossing

Voor maar 5 euro per maand vergoedt ze

  • zonder vrijstelling
  • in alle landen waar je groene kaart geldig is

Knipsel

Wanneer je je auto laat herstellen in een garage die door AG Insurance erkend is,

  • Word je altijd volledig vergoed
  • Krijg je tijdens de herstelling ook een vervangingswagen

Wil je méér weten over OmniNatuur?

Klik hier, en vraag me meer info
Lees er méér over op aginsurance.be

Tips om veiliger te rijden in de sneeuw

Foto: DBA – Standaard.be

Er is opnieuw sneeuw op komst, en dat gaat traditioneel gepaard met wat verkeersellende. Sneeuw op de weg zorgt tot driekwart meer ongevallen met materiële schade. Het BIVV verspreidt tips om uw wagen heel te houden als je toch de baan op moet.

Voor vertrek:

Controleer voor vertrek of je voldoende vriesbestendige ruitenwisservloeistof in je reservoir hebt, zorg ervoor dat de voorruit helemaal sneeuwvrij is en maak ook de lampen goed proper.

Tien goede reflexen die je tijdens je rit best aanneemt:

1- Draag gemakkelijke kledij en comfortabele schoenen: rijden met een dikke winterjas en/of met sneeuwlaarzen zorgt ervoor dat je rit oncomfortabel wordt. Het kan zelfs gevaarlijk zijn, omdat je bewegingen beperkt worden.

2- Blijf kalm onder alle omstandigheden: niemand is echt op zijn gemak op besneeuwde wegen, maar paniek leidt tot niets en zorgt ervoor dat je minder goed gaat rijden.

3- Bij het optrekken moet je geleidelijk versnellen, zeker op een helling. Vertrek in eerste versnelling als er niet te veel sneeuw ligt of als de weg vrijgemaakt is. Als er een laag sneeuw ligt, is het beter om in tweede versnelling te vertrekken.

4- Rijden op sneeuw vereist dat je voorzichtig rijdt: bruuske versnellingen, plotse richtingsveranderingen of plots remmen zijn te vermijden. Elke handeling moet goed gedoseerd verlopen.

Bron: standaard.be | 12/01/2017 om 13.48u

Meer lezenTips om veiliger te rijden in de sneeuw