Addertje(s) onder gras voor wie woonbonus wil behouden

Wie zijn nieuwe huis nog niet kan bewonen omdat het nog verbouwd wordt, verliest niet meteen de woonbonus. © HHWie dit najaar een nieuwe woning heeft gekocht en erop rekent nog van de woonbonus volgens het oude regime te genieten, moet op twee dingen letten. Hij of zij moet nog voor het einde van het jaar in dat nieuwe huis wonen, en moet ook zijn vorige woning te koop hebben gezet. De woonbonus geldt immers enkel voor de ‘enige, eigen woning’.

Nogal wat mensen hebben hun plannen om een nieuwe woning te kopen versneld opdat de authentieke akte nog dit jaar ondertekend wordt en ze kunnen genieten van de woonbonus volgens het oude regime. Immers, vanaf 1 januari geldt een nieuw en minder gunstig regime voor de fiscale aftrek van kapitaalaflossingen en rentebetalingen van een hypothecair krediet.

Bron: netto.be | 27 oktober 2014 door Erika Racquet

Lees meer

Samenwonen? Ja, maar niet blindelings!

SamenU bent stapelverliefd en u droomt ervan om samen te wonen? Neem toch maar een paar voorzorgen, moest het fout lopen.

  • Eén woning, twee huurders

Als u samen een woning huurt of koopt, engageert u zich. Uw rechten en plichten bij wettelijk of feitelijk samenwonen zijn heel verschillend.

Als u, na uw intrek, een verklaring van wettelijk samenwonen bij uw gemeente aflegt, wordt u beschouwd als medehuurder. Zelfs als het contract maar door een van u beiden ondertekend werd.

Als u die verklaring niet aflegt (feitelijk samenwonen), heeft de ondertekenaar van het huurcontract alle rechten (en plichten!). Ook het recht om zijn partner aan de deur te zetten…

Bron: blog.recordbank.be

Lees meer

Maak uw woning winterklaar: 15 tips!

Maak uw woning winterklaar: 15 tips

De winter staat voor de deur. Niets leuker dan gezellig voor de open haard te zitten of binnen te genieten van een warm kopje thee. Maar eerst moet u uw woning winterklaar maken. 15 tips om de koude winterdagen te trotseren.

Warm hebben, energie besparen en schade voorkomen. Drie wensen die we deze winter allemaal liefst vervuld willen zien. We zorgden voor een lijstje van 15 tips, zodat u en uw huis bestand zijn tegen stevige wintervorst.

1. Isoleer uw ramen en deuren

Voorzie tochtstrips onderaan uw deuren en breng isolatiestrips aan uw vensters aan. Het is niet duur en energiebesparend. U kunt ook altijd een tochtrol leggen waar nodig.

Bron: http://blog.recordbank.be/nl

Lees meer