Verplichte alcoholtester in ieder voertuig in Frankrijk

Vanaf 1 juli 2012 moeten alle voertuigen op Franse bodem een alcoholtester aan boord hebben. Op die manier kan iedere bestuurder zelf het alcoholgehalte in zijn bloed testen en nagaan in hoeverre hij de Franse limiet overschrijdt. In de beginperiode tot 1 november 2012 beperkt de politie zich tot uitvoerige controles en waarschuwingen. Vanaf die datum zal de politie een boete opleggen van 11 euro. De Franse overheid nam de maatregel in de strijd tegen de verkeersongevallen. Alcohol blijft immers  een van de belangrijkste oorzaken van verkeersonveiligheid.

In Frankrijk bedraagt de wettelijke limiet voor het alcoholgehalte in het bloed 0,5 promille voor particulieren en 0,2 promille voor professionele chauffeurs.

De alcoholtester moet voldoen aan een aantal voorwaarden. Er bestaan zowel chemische als elektronische testers. Beide moeten goedgekeurd zijn door de Franse autoriteiten. Op de website van de FOD Mobiliteit vindt u alvast een overzicht van de door de Franse overheid aanvaarde toestellenExterne link. (PDF, 2 p. – 53,56 kB)

Raadpleeg het persbericht van de FOD Mobiliteit en VervoerExterne link (PDF, 1 p. – 251,83 kB)

Bron: www.belgium.be

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.